”I fem år har Madmødet været en del af Business Region MidtVest. I tæt samarbejde med kommuner, erhvervsråd, virksomheder, turistorganisationer, foreninger og lokale ildsjæle, har vi i fællesskab arrangeret fejringen af midt- og vestjyske fødevarer. Madmødet har udviklet sig positivt fra år til år, hvor flere og flere virksomheder har bakket op, og antallet af oplevelser under Madmødet har været stigende fra år til år. Det er derfor med god ro i maven, at vi nu slipper Madmødet og ser om det kan leve videre på anden vis uden os,” siger Nicolai Houmark Lauridsen, sekretariatschef i BRMV.
Bestyrelsen i Business Region MidtVest vedtog i 2023 en ny strategi med tre pejlemærker, hvor fødevareerhvervet ikke er et prioriteret område, vi ønsker at drive videre i fællesskab. Samtidig tilføjer Nicolai Houmark Lauridsen, at beslutningen er helt i tråd med Business Region MidtVest’ nye formål og opgaver.
Madmødet 2025 i uge 20
Madmødet 2025 vil blive afholdt i uge 20 i de to kommuner Skive og Ringkøbing-Skjern, som også er en del af Business Region MidtVest.
”Madmødet er en god ramme til at skabe en bevidsthed og en stolthed omkring, hvor dygtige vi er til at fremstille og forarbejde fødevarer her i området. Det har været en fornøjelse at se, hvordan Madmødet er kommet ind under huden hos dedikerede madaktører fra alle dele af kommunen. Samtidig bliver de mange madoplevelser under Madmødet mødt med en imponerende lokal interesse og gæster langvejs fra, derfor er jeg glad for at vi igen i 2025 skal afholde Madmødet, siger Hans Østergaard, Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Madmødet 2025 vil som de øvrige år blive arrangeret af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, som har stort fokus på udvikling og branding af lokale fødevarer gennem indsatsen Smagen af Vest.
Også i Skive Kommune ser man frem mod Madmødet 2025.
”På Skiveegnen fortsætter vi med at fejre gastronomien gennem Madmødet. Skive Kommune støtter Madmødet i fortsat to år. Vi vil gøre vores område rigere med fokus på fødevareproduktion og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige fødevareoplevelser, som vi har,” udtaler Gregers Frederiksen (V), formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.
”Konceptet skal genopfindes i en Skive-udgave. Sammen med en lokal projektleder vil egnens aktører nu finde et leje for Madmødet, som passer til Skiveegnen fremadrettet,” slutter Gregers Frederiksen.
I Skive vil Madmødets mange aktiviteter også indgå som en del af Skivemødet, som ligeledes afholdes i uge 20.
Madmødet blev afholdt første gang i 2021 med deltagelse af virksomheder, politikere og organisationer fra de syv midt- og vestjyske kommuner, som udgør Business Region MidtVest. Madmødet er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, der samler alle dem der spiser, dem der høster, dem der fisker, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren. Madmødet har til formål at skabe en fælles bevidsthed og stolthed over det hav af fødevarer, som man kan byde på her i Midt- og Vestjylland, og ikke mindst være en brandingplatform for de lokale fødevarevirksomheder, organisationer og aktører, som hører til i Midt- og Vestjylland.
Fakta:
Madmødet 2025 vil fortsætte i en ny form i 2025, hvor Skive kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune vil være arrangører.
Madmødet 2025 vil blive afholdt i uge 20.
Mere information kan ses på www.madmodet.dk
Yderligere oplysninger kontakt:
Nicolai Houmark Lauridsen, sekretariatschef Business Region MidtVest. Telefon: 29 31 26 67.
Lise Østermark, chef for Erhverv & Udvikling i Skive Kommune. Telefon 42 94 00 20.
Bente Lægsgaard, erhvervskonsulent Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. Telefon: 21 25 59 65.